Persoonlijke noot

Ik ben al jarenlang betrokken bij de organisatie van sportevenementen. Daarbij heb ik uitgebreid ervaring opgedaan als vrijwilliger, als adviseur en als projectmedewerker. Daarnaast organiseer ik als medeoprichter van Stichting Trainingslopen samen met mijn mede-bestuurslid sinds 2007 trainingslopen voor de Amsterdam Marathon.

Begonnen als fietser heb ik talloze grote cols in het Europese hooggebergte gereden. Toen ik als duursporter eenmaal het plezier in hardlopen had ontdekt, heb ik een trainersopleiding bij de Atletiekunie gevolgd. Als hardloper heb ik inmiddels bij ruim 80 marathons de finish gepasseerd. Van die ruim 80 heb ik een groot aantal als pacer of ‘haas’ gelopen, soms op persoonlijke titel, maar meestal onder de vlag van het Runner’s World Pacing Team.

Uiteindelijk heb ik het zwemmen ontdekt en is alles bij elkaar gekomen in de triatlon over de klassieke, lange afstand. Mijn mooiste resultaten als triatleet zijn tweemaal een tweede plaats in mijn leeftijdscategorie op het Europees Kampioenschap, eenmaal brons en driemaal zilver op het Nederlands Kampioenschap, Nederlands Kampioen in mijn leeftijdscategorie in 2019 en tijdens de IronMan in Maastricht uiteindelijk een kwalificatie voor het WK IronMan op Hawa├» in 2022 (milieu-overwegingen hebben echter me doen besluiten om niet te gaan….).

De ervaringen die ik als atleet heb opgedaan, blijken vaak van grote waarde, zowel bij het geven van trainingen als bij het organiseren van evenementen.

Jack Koninx