Heuveltraining op 14 juni

Vertrek vanaf de kluisjes bij de Bosbaan om 18:15u.

We zoeken woensdag 14 juni de koelte van het bos op. Vanaf de kluisjes naast het Grand Café lopen in een rustig tempo naar de heuvel. Onderweg doen we een aantal oefeningen gericht op heuveltraining. Hieronder de route die we nemen. De afstand is bijna 2200m.

Route naar de heuvel (2180m)

Op de heuvel doen we vijf series (voor de snelle heuvelliefhebbers zes…). Een serie bestaat uit een lusje van 600m + 1 minuut rust + 200m. Startpunt ligt boven op de heuvel. We lopen beide intervallen tegen de klok in.

Het circuitje

Wanneer je met een hartslagmeter loopt, loop dan aan het eind van de helling van het 600m-interval op 85-90% van je maximale hartslag. Aan het eind van het 200m-interval zal je hartslag richting de 95% van je maximum gaan. Pauzeer tussen de series totdat je je rusthartslag ongeveer bereikt hebt.

🏃‍♀️🏃🏻‍♂️🏃🏽‍♂️