Samen trainen op 16 mei

Let op: de tijd is gewijzigd, we trainen nu van 11:15u tot ongeveer 12:45u!

Zaterdag kunnen we in het Stadion trainen, maar de baanregels zijn gewijzigd! Naast onze groep traint er een groep snellere lopers en zij hebben de banen 1 t/m 4 tot hun beschikking. De banen 5 t/m 8 vormen ons domein. De nieuwe baanregels bieden ook nieuwe trainingsmogelijkheden.

We proberen koppeltjes te vormen die normaal gesproken ongeveer even snel lopen. Eén iemand loopt in baan 5 en de ander in baan 8. Beide lopers starten op hetzelfde moment en ter hoogte van dezelfde plek en ze lopen beiden één volle ronde. Baan 5 is 430m en baan 8 is 450m. Opdracht is om op hetzelfde moment te ‘finishen’. Daarna volgt 1 minuut rust en wissel je van baan.

Na 4 wissels heb je één serie afgewerkt en hebben beide lopers dus totaal 1760 meter gelopen (2×430 + 2×450). Na een serie heb je 2-3 minuten pauze. Totaal doen we 3 series.